Gondolatok

 

„Barcsik Vali egy ősanya. Minden olyan tulajdonság megvan benne, amelyeket az én képzeletemben egy ősanya hordoz magával. Olyan mérhetetlen szeretet, pozitivitás, odaadás, felszabadultság, határozottság és béke lengi körül, hogy akaratlanul is erőt ad az őt körülvevő embereknek. Zenei hangzásvilágában a test és a lélek harmonikusan lüktet, melyek erős és elszakíthatatlan gyökerekhez nyúlnak vissza.”

Fehér Nóra, énekesnő

„Valival csak párszor találkoztam egy közös munka kapcsán, de elegendő volt arra, hogy lelkemben mélyreható benyomást keltsen! Nagyszerű zenésznek tartom, és egy csodálatos teremtménynek! Pillanatok alatt egy síkon mozgott a gondolkodásunk, egy értékes embernek tartom, a munkássága meg lenyűgöző! Áldás, hogy ismerhettem személyesen!”

Ráduly Levente, énekes

„Valikám!

Nagyon örülök neki, hogy az élet összesodort minket több mint 10 évvel ezelőtt! Megismerkedésünk után vágtam bele az önálló színház csinálásba, és nem volt kérdés, hogy a tervezett színdaraboknak ki lesz a zeneszerzője!! Azóta több projektben is bizonyítottad, milyen szuper vagy! A kollégáim, de főleg a néző gyerekek is szeretik a zenéidet! Remélem sok-sok évig toljuk még együtt ezt a szekeret!!

Sokszor puszillak!”

Kovács Robi, színész, rendező

„Barcsik Valéria olyan zeneszerző, aki egyben festőművész is. Ecsete a hangjegy, és amikor elkészül a műve, az azonnal életre kel.
Munkássága követendő.

 Márkos Attila, igazgató, Komáromi Lovas Színház

Barcsik Valival nemrég dolgoztam együtt. „A kis herceg” történetet álmodta újra az ő sajátos, csodálatos zenei világával. Megkért, hogy álmodjam tovább animációval a dalait. Remek munkakapcsolat alakult ki közöttünk. Mindenre nyitott és őszintén kitárulkozó volt egy ilyen sokágú, nehéz munkában. Így született egy DVD, amiben igyekeztem követni őt a saját látványvilágommal, egy élőben felvett, utólag megvágott homokanimációval. Vali az Isten ujján ül, hiszen szinte „maguktól” jönnek a zenei ötletek, hangzásvilágok, ami nagyon sok inspirációt ad képi világok megteremtéséhez.”

Cakó Ferenc, homokanimátor

„Számomra Barcsik Vali egy igazi alkotó, művész ember, aki hihetetlenül érzékeny a körülötte lévő emberekre és világra. Egy olyan ember, aki szereti élni az életet, minden nehézségével és szépségével együtt. Egy igazi tehetség, egy született zenész. A zene a szenvedélye és egyben a küldetése ebben a földi életében. Az én első személyes találkozásom vele egy igazi varázslat volt. Nagyon kevés dolgot tudtam róla, de egy pillanat alatt lenyűgözött kedves személyisége, mintha már ezer éve ismertük volna egymást. Ő egy igazi kuriózum számomra, hisz kevés női zeneszerzőről hallhattunk a zene történelme során. Alkotásai egyediek és különlegesek, semmihez nem hasonlíthatók. Köszönöm a barátságát!”

Géczi Erika, énekesnő, sportoló

„Remek időszak volt, amikor Valival együtt dolgoztunk, mivel mindig nevetés és jókedv kísérte a munkát.Annak ellenére, hogy zenei ízlésünk többször eltért, egy erős akarattal és makacssággal rendelkező – általunk fiúsított – lány volt, akiből azért néha bizony előjött a csaj is, és voltak viták…persze, ettől függetlenül nagyon jó muzsikusnak, és zeneszerzőnek tartom őt.”

Pócs Tamás Tompox, zenész

„Barcsik Valit azért szeretem, mert különleges és egyedi világot képvisel, egy olyan ember, akinek határozott véleménye van mindenről, ugyanakkor a lehető legnagyobb alázattal dolgozik.”

Schäffer Edina, énekesnő

„24 év együtt töltött idő, eddig…. Szeretetben, boldogságban, házasságban és zenében, munkában. Szerencsésnek tartom magam, hogy jelen lehetek a műveinek születésénél. Legyen az akár egy kis szösszenet, vagy két felvonásos súlyos opera. Csodás folyamat részese lenni valami isteni machinációnak, amikor a semmiből megjelenik egy első gondolat, benyomás, talán a múzsa csókja, majd a végén megszületik maga a mű. Amit a szerző, mint „Beavatott” megteremt. És utána az már mint egy külön entitás, saját életet él. Zenészként sokszor tapasztalom, hogy ha könnyed dolgokat ír, akkor is mély, vagy nehéz. Esetleg bonyolult. Mindig van benne furfang, meghökkentés. Hangmérnökként még nagyobb kihívás olyanra csinálni a zenéjét, amilyennek ő hallotta belül, amikor még nem is volt maga a mű. Nagyon izgalmas vele az út. Kivételes tehetségnek tartom, aki mára már kiforrott, de még mindig több van előtte, mint ami mögötte van zenében. Maximalizmusa engem alázatra tanított. Zenei alázata pedig maximalizmusra. Ez így kerek…”

Tost-Nagy Péter zenész, hangmérnök, férj

„Valival való találkozásom meghatározó számomra. Mind emberileg, mind szakmailag rokonlélekre leltem. Csodás lényét tükrözi zenéjének minden hangja.”

Bucsi Panni, énekesnő

„Gyermekkoromtól kezdve a mai napig boldog perceket szerez kellemes hangjával, a dalaiban megírt szép mondanivalóval, és lélekhez szóló zenei világával! Érzelmes, kedves ember, szerény és alázatos; egy igazi tiszta lélek, aki nem hivalkodva alkot nagy dolgokat, hanem csendben és alázatosan. Az, hogy nagy állatbarát, az csak hab a tortán”

Kertész Attila, rajongó