Produkciók

Itt olvashatsz a színházi produkcióimról

Magyar Lovas Színház Komárom

HÁRY JÁNOS

Barcsik Valéria – Márkos Attila

A Magyar lovas Színház Komárom 2017 premier darabja. Garai János a vén obsitos történetét
dolgozta át és gondolta újra Márkos Attila kifejezetten a lovas színház számára. Háry figurája és
a kor, melyben játszódik megőrzi eredetiségét, de egyszer csak egy új fordulatot vesz. Néha mintha napjaink valósága belekerülne a történetbe persze mindez az 1700 -1800-as századforduló idején. Várjuk a jól ismert cselekményeket, csak valahogy mindig másképp lesz a végük, mint amire számítottunk. Vidámság, humor, szomorúság és természetesen az erkölcsi tanulság sem hiányozhat a végéről. Barcsik Valéria csodálatos és
rendkívül változatos zenéje néha könnyeket csal ki az ember szeméből. A teljesen új díszletek egy mesekönyv lapjait elevenítik fel. Természetesen ott lesznek a huszárok, fogatok, a csaták és a magányos lovasok is. Kiváló színészek, énekhangok és nagyszerű karakterek.
A Háry János jó és tanulságos mese az egész család számára. Szívből ajánljuk!

A HÉT VEZÉR

Barcsik Valéria – Márkos Attila

Minden magyar ember számára a szó, hogy honfoglalás egyet jelent a hazával. Ennek a kornak tulajdonképpen hiteles, írott története napjainkra nem maradt fenn. Hogyan lehetett ennek a népnek a története Krisztus halála után közel 900 évvel? Volt-e ember aki Pannóniából elindult keletre felkutatni, hogy honnan származik? A nomád pásztorként élő magyarok között volt-e aki indulni akart, és volt-e aki maradni? Mi történhetett, mikor a nyugati kultúra és a nomád pásztor nép valahol a Kárpátokon túl találkozott egymással? Márkos Attila legújabb Magyar rockoperája, aminek zenéjét Barcsik Valéria szerezte érdekes módon boncolja a témát és egy teljesen váratlan, de mégis hihető történet kerekedik ki belőle. Talán így is lehetett….

Képek az előadásból itt.

Görbe Tükör Színi Társulat

KIS HERCEG

A Kisherceg klasszikus története, sok zenével, szép jelmezekkel. Óvodásoknak is játszottuk már sokszor, és élvezték, ilyenkor a játékidő 70 perc. Nagy színpadon és kis színpadon egyaránt előadható, szabadtérre is ajánljuk.

MAUGLI A DZSUNGEL FIA

Mindenki ismeri a szép és klasszikus történetet, az árván maradt kisfiúról akit a farkasok nevelnek fel a dzsungelben. Jókat derülünk a két csupa szív barát Balu medve és Bagira a fekete párduc aranyos esetlenségein, megborzongunk Ká a kígyó gonoszságától, félünk Sirkántól a tigristől majd nevetünk a majom és a keselyű csapat mókázásán. Új feldolgozásban, szép kivitelben és fülbemászó zenékkel szeretnénk tartalmas szórakozást nyújtani a gyerekeknek, akik az előadás végén találkozhatnak és fotót készíthetnek a szereplőkkel.

MÁTYÁS KIRÁLY A CSILLAGOK KÖZÖTT

Korhű zenék, igényes gazdag jelmeztár , nagy háttérfüggönyök, szép díszletek! Játékos történelemóra az Udvari bolonddal az előadás elején. Egyszer volt, hol nem volt… így is kezdhetnénk történeteinket, ha sárkányokról, tündérekről vagy boszorkányokról szólnának. A mi meséink azonban történelmünk egyik legnépszerûbb uralkodója Mátyás király elevenedik meg udvartartásával. A nép hitte, hogy álruhában jár közöttük büntetve a dölyfös urakat és segítve a szegényeket. Ahogy kedvenc udvari bolondja mondta neki: “… Királyom, méltó helyed lesz a történelem könyvekben és a csillagok között. …”

HÁNYSZOR MONDJAM MÉG?! 

Zenés játék. Janikovszky két népszerű művét (Kire ütött ez a gyerek, Ha én felnőtt volnék) vittük színpadra. Felnőtt és gyerek egyaránt élvezi az előadást. Minden gyerek tudja, még a legkisebb is, hogy rossznak lenni sokkal mulatságosabb, mint jónak lenni. Folyton jónak lenni iszonyúan unalmas és amellett fárasztó is.